prognoze

Prognoză meteo 04 august 2015

TEMPERATURI

– noaptea ce urmează se anunță una irespirabilă pentru mare parte din țară. Minimele vor fi frecvent peste 20 de grade, în sudul țării mergând chiar spre valori de 23 – 24 de grade. Faptul că vom avea parte de o zi caniculară se va adeveri chiar de la primele ore, la ora 9 urmând să se înregistreze valori peste 30 de grade în toată țara. Maximele termice ale zilei vor fi atinse în vestul țării, 35 – 36 de grade, dar și în sud-est, În restul țării temperaturile se vor situa între 32 – 35 de grade.

image

image

PRECIPITAȚII

– pe parcursul nopții sunt posibile ploi slabe în vestul țării. În aceeași zonă ele își vor face apariția și spre seară, de data aceasta mai însemnate cantitativ.

image

VÂNT

– vântul va prezenta intensificări de scurtă durată pe zona Dobrogei, dar nu este exclus ca și în vest, mai ales în perioada ploilor, aceasta să capete aspect de vijelie

image

FURTUNI

– valorile CAPE / CIN și LI vor fi destul de mici, undeva până în 900 J/kg și –2, –3 la LI, dar, în condițiile în care aceste valori vor fi la punctul maxim fix în perioada de seară, când sunt așteptate și precipitații, sunt șanse să avem parte și de ceva fenomene convective pe vest.

image

CONCLUZII

= ziua de mâine continuă tendința de creștere a temperaturilor. Vestul țării va fi campion la acest capitol, dar tot această zonă vor apărea și ploile atât de mult așteptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *