prognoze

Prognoză meteo 28 iulie 2015

TEMPERATURI

– noaptea care urmează va fi una greu de suportat pentru cei din sudul țării, dar și din sudul Moldovei, ținând cont ca la orele dimineții vom avea deja temperaturi de peste 24 de grade. Nici în restul țării lucrurile nu vor fi mai răcoroase, temperaturile apropiindu-se încă de la orele dimineții de valori ridicate, de peste 20 de grade. Ca va fi o zi extrem de grea din punct de vedere al temperaturilor vom simți încă de pe la orele 08, când în sudul țării, dar și în zona Bucureștiului, Dobrogea și sudul Moldovei vom avea deja valori de 30 – 32 de grade. Maximele zilei se vor apropia de 38 – 39 de grade în sud și sud est. 30 – 32 de grade vom avea în vestul extrem, în timp ce Transilvania va respira la un 28 – 30 de grade.

image

PRECIPITAȚII

– ziua de mâine nu ne va mai aduce atât de multe precipitații precum am avut azi în multe zone. Orele prânzului vor aduce ceva fenomene convective, nu foarte dezvoltate, doar în zonele montane.

image

VÂNT

– de interes pe parcursul acestei nopți, vântul nu va mai fi prezent mâine decât spre orele serii și doar în zona litoralului și Dobrogei.

image

ȘANSE FURTUNI

– deși valorile CAPE / CIN și LI vor fi mâine la niveluri optime de furtuni, ținând cont de faptul că precipitații sunt așteptate numai în zonele montane, vânătorii de furtuni ar trebui să fie deja pregătiți de trasee montane.

image

image

CONCLUZII:

– ziua de mâine reprezintă începutul unei perioade extrem de grele pentru țara noastră, întrând practic în a noua zi consecutivă cu avertizări cod galben sau portocaliu de caniculă. Iar lucrurile par a se dezvolta din rău în mai rău, dar despre asta vom avea ocazia să mai vorbim și mâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *