prognoze

Prognoză meteo 26 iulie 2015

TEMPERATURI

Ziua de mâine, după cum deja știm din avertizările meteo emise de ANM; va fi sub semnul codurilor galben și portocaliu de caniculă. Cel portocaliu urmând să afecteze sudul țării și Moldova. Așadar, trebuie să fim pregătiți pentru o zi cu temperaturi ce se vor îndrepta și spre 38-39 de  grade, inclusiv în București, dar și în sudul Moldovei. Noaptea va fi și ea una greu de trecut, cu temperaturi tropicale în toată țara (28 de grade în vestul țării, 27 de grade în est, 25 în sud și doar 21 de grade în nord). Spre seară, odată cu apariția precipitațiilor, mai ales în nordul țării, se va simți și o răcorire de moment, de care ar fi bine să profităm.

image

image

image

image

image

PRECIPITAȚII

– toate modelele meteo rulate dau șanse la precipitații, începând cu orele după amiezii, mai ales în nordul țării și în Moldova. Spre seară, se pare că sunt șanse ca și în zonele deluroase din Muntenia, dar și spre București, să avem parte de o ploaie de vară, cu tot tacâmul.

image

image

image

image

VÂNT:

– vântul va fi de interes pe parcursul momentelor de instabilitate, ajungând să aibă viteze destul de mari, luând aspect de vijelie, în sudul țării dar și în Moldova.

image

ȘANSE FURTUNI

– ziua de mâne oferă șanse destul de mari să avem parte de niște dezvoltări convective spectaculoase, iar dacă urmărim valorile CAPE / CIN și LI, care vor fi  chiar spectaculoase în nordul Moldovei și prin vest (Low Level Cape chiar și de peste 1500) cu un LI de –5, –6, mai ales că acestea se suprapun și peste zonele cu posibilitate de precipitații, avem șanse de niște fenomene zgomotoase și periculoase.

image

image

image

image

CONCLUZII:

– Ziua de mâine va fi una greu de suportat din punct de vedere al disconfortului termic, pentru sudul țării și zona Moldovei. După amiaza va aduce ceva precipitații, dar odată cu ele, în zonele în care își vor face apariția, vor aduce și tot alaiul de fenomene electrice, vând cu aspect de vijelie și grindină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *