prognoze

Prognoză meteo 14 iulie 2015

PRECIPITAȚII:

– Ziua de mâine se anunță mai bogată decât ultimele zile din punct de vedere a precipitaților, practic toată țara urmând să aibă parte, după cum arată modelele de mai jos, de ceva picuri de ploaie. Cele mai mari șanse de precipitații vor fi pe parcursul dimineții, până în prânz.

image

image

image

image

TEMPERATURI:

– temperaturile zilei vor marca o scădere, atât la minime, cât și la maxime. Minimele vor fi de la 16 grade, în nordul țării (chiar mai scăzute în zonele depresionare și de munte) și până la un 23 – 24 de grade în restul țării. Maximele zilei vor fi foarte scăzute pentru această perioadă tot în nordul țării, unde nu vor trece de 18 grade, ajungând până la un 32 de grade în sudul extrem, cu cu 29 de grade în vest și 30 de grade în estul țării.

image

image

image

VÂNT:

– Vântul va fi de interes tot pe parcursul dimineții și până spre prânz, când vitezele la rafală vor fi destul de importante, mai ales pe sud și în Dobrogea.

image

image

ȘANSE FURTUNI:

– valori optime CAPE și LI se suprapun pentru dimineața zilei de mâine și pe zonele unde sunt așteptate precipitații. Sunt astfel întrunite condițiile ca să avem parte și de ceva furtuni, pe zonele montane mai ales, dar și în zona Dobrogei sau în depresiuni.

image

image

image

image

CONCLUZIE:

Ziua de mâine vine cu ceva mai multă activitate, mai ales din punctul de vedere al precipitațiilor, dar și cu o scădere a temperaturilor, resimțită mai puternic în nordul țării, dar sesizabilă la nivelul a câteva grade și în restul țării. Umbrela, cel puțin pentru prima parte a zilei, trebuie să fie un accesoriu prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *