prognoze

Prognoză meteo 10 iulie 2015

După ce, de luni până ieri în vestul țării și azi în sudul țării, canicula a fost fenomenul meteo de referință, iată că ziua de mâine ne aduce o zi frumoasă de vară, cu temperaturi acceptabile, ceva precipitații, dar, per total, calmă. Să vedem deci detaliile zilei:

TEMPERATURI

La nivelul întregii țări temperaturile se vor situa între 22 – 26 de grade în nord-vest și 30 –31 de grade în sudul țării și izolat în Dobrogea.

image

PRECIPITAȚII:

După cum arată și modelul meteo al celor de la Rometex, la finalul zilei de mâine, cantitățile de precipitații nu vor fi foarte însemnate, însă ploile vor fi destul de prezente, prin fenomene ce pot deveni pe acolo severe, pe tot parcursul zilei, în mare parte din țară.

image

VÂNT:

Vântul va fi de interes în toate zonele unde se vor înregistra furtuni. Zona Moldovei, deja afectată de azi (la Iași am avut înregistrată și o rafală de 98 km/h)  va fi și mâine sub efectul intensificărilor de vânt ce pot lua aspect de vijelie.

image

ȘANSE DE FURTUNI:

Pe sudul țării, mâine, mai ales după orele prânzului, valorile CAPE și LI vor fi favorabile dezvoltării unor celule convective care să aducă niște fenomene severe.

image

image

CONCLUZII:

Ziua de mâine va fi una de vară autentică, cu temperaturi normale pentru perioada pe care o traversăm, cu ploi ce vor traversa destul de rapid sudul și estul țării, făcând de interes viteza vântului și căderile de grindină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *