prognoze

Prognoză meteo pentru sâmbătă, 20 iunie – duminică 21 iunie

Weekendul ce tocmai începe, deși va aduce vara astronomică, va fi caracterizat de o vreme mai degrabă de septembrie, de sfârșit de septembrie: ploi, temperaturi mult mai mici decât normalul, vânt puternic pe litoral. Ce să mai, o zi de stat în casă, fără prea mari gânduri de excursii.

Dar să o luăm metodic:

TEMPERATURI:

– pentru ziua de sâmbătă, minimele, doar în mod izolat, în vestul și în sud-estul țării se mai apropie de un 16-18 grade. Maximele se vor situa între valori plecând de la 16 grade și până la un 27 – 28 de grade  în sudul extrem. Minimele pentru duminică deja scad puternic în jumătatea nordic a țării. spre valori de 10- 12 grade, în timp ce în sud nu vor mai trece de 16. Cât despre maximele ultimei zile a weekendului, acestea nu vor mai trece de un 20 –22 de grade, în zona Moldovei, în interiorul arcului carpatic sau chiar și prin sudul țării putând rămâne la valori modeste pentru această perioadă, de doar 16-17 grade.

image

PRECIPITAȚII:

– weekendul ce vine va fi unul extrem de bogat în precipitații, care vor traversa aproape toată țara. Un prim val de ploi intră în țară prin vest și traversează extrem de rapid teritoriul României de la vest la est. După o scurtă pauză, dimineața și tot parcursul zilei de duminică, începând din sudul țării, a doua repriză de ploi va lăsa în urmă cantități ce, cumulate, pot fi destul de importante, după cum o arată și modelul de mai jos.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=klgdmj78WPI]

 

Cam așa va arată harta ce arată cantitatea totală de precipitații căzute până duminică:

image

VANTUL:

– va fi de interes mai ales pe parcursul zilei de duminica si pentru litoral, unde va prezenta, la rafală, intensificări destul de mari.

image

CONCLUZII:

– weekendul ce vine aduce asupra României un front atmosferic rece și destul de activ din punct de vedere al precipitațiilor, care va influența condițiile meteo în toate regiunile țării. Temperaturile vor marca o scădere semnificativă de la o zi la alta, ajungând ca duminică să fie chiar mai mici decât normalul perioadei. De interes vor fi și ploile, importante cantitativ pe alocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *