prognoze

Prognoză meteo, vineri, 19 iunie

Ziua de vineri, din punct de vedere meteorologic, s-ar putea caracteriza, într-un mod plastic, prin formula: liniștea dinaintea furtunii. Cel puțin până la orele serii, când în țara noastră își va face intrarea un front atmosferic ce ne va afecta practic pe tot parcursul weekendului, dar despre care vom vorbi mai pe îndelete mâine seară, vremea va fi în limitele ei normale.

image

Haideți să vedem cum arată prognoza detaliată

Temperaturi:

– minimele zilei se vor pleca de la 10 grade în nord, mergând până la 19 grade în sudul extrem. În general, ele se vor situa în limitele normale. Maximele zilei vor ajunge până la un 26 – 27 grade, izolat, tot în sudul extrem, restul țării bucurându-se de temperaturi plăcute, de 23 – 25 de grade.

image

 

Precipitații:

– vor fi de interes abia începând cu seara zilei de vineri, în restul zilei șansele la precipitații fiind mai mari doar în zonele montane.

image

image

Vântul:

– slab pe tot parcursul zilei.

image

Posibilitatea de furtuni:

– CAPE-ul va începe să crească abia spre orele serii, dar nu la valori foarte mari. LI (Lifted Index)  se va apropia și el de un –4, –5, dar tot spre orele serii. Chiar și în aceste condiții, șansele de furtuni severe rămân destul de scăzute.

image

Screen Shot 06-18-15 at 07.30 PM

Concluzie:

– Ziua de vineri se anunță o zi liniștită din punct de vedere meteo, cu temperaturi în limitele normale, cu precipitații izolate, mai ales în zonele montane și fără prea mari șanse la fenomene meteo severe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *